söndag, februari 01, 2009

Bokslut januari


Detta är de utgifter jag hade i januari. Jag räknar inte med de fasta kostnader jag har varje månad tex hyran, men varje gång jag har köpt något har jag bokfört det. I januari blev det totalt 2623 kr. Jag vet ärligt talat inte om det är mycket eller lite. Så bra koll har jag... Jag tycker däremot att det låter som ganska mycket och jag ska försöka minska det i februari.

6 kommentarer:

  1. Om du vill ha en liten jämförelse så kan jag säga att vi handlade mat (inkl. förbrukningsartiklar på kanske 150-200 kr) för 2196. Vi har en knepig familjesituation med tre barn som bor olika mycket och en sambo som är borta mycket, bara jag och ett barn bor hemma på heltid, blir väl ungefär 3½ personer i snitt på en månad... Så om du ensam köpt så mycket mat då är det ju ganska dyrt. Och förbrukningsartiklar för en borde inte heller bli så mycket, om du inte köper det dyraste märkena.

    SvaraRadera
  2. Lite vad jag misstänkte. Jag måste tänka lite mer på min konsumtion av mat. Jag har aldrig funderat så mycket på hur mycket maten kostar och jag har alltid köpt det jag vill ha. Plus att jag köper ekologiskt om det finns och vegetariska halvfabrikat är ofta dyra.

    SvaraRadera
  3. Hel- och halvfabrikat borde val strykas?
    Det ar ju sallan de mest ekonomiska alternativen.

    SvaraRadera
  4. Jag vet, men det är inte alltid det känns så uppmuntrande kl sex på eftermiddagen, att fixa en "riktig" vegetarisk middag. Det kräver lite mer tankeverksamhet än om man äter kött. Då är det lätt hänt att man steker quornfiléer eller sojakorvar. Låter som en dålig ursäkt, jag vet, och det är det kanske. Men det SKA bli billigare i februari. Det handlar väl om att planera sin vardag lite bättre.

    SvaraRadera
  5. Tycker det är bra jobbat ändå, du får inte vara så hård mot dig själv! :) Men vad gäller maten så är ju storkok på helgerna inte fel för att undvika mer eller mindre färdig mat på veckorna som alltid blir dyrare än att laga själv. Bara att ta fram ur frysen och värma.

    SvaraRadera
  6. Storkok är bra, absolut. Räknade lite på hur mycket jag ska spendera på en vecka. Om jag sätter målet 1500 kr för mat i februari, så kan jag köpa för 375 kr i veckan. Det tror jag att jag ska klara av.

    SvaraRadera