lördag, mars 28, 2009

Earth Hour

Ikväll 20.30 är det dags för manifestet Earth Hour. Under en timme ska vi alla släcka lamporna och spara på energi och miljö. Jag förstår på sätt och vis jippon som detta och Buy Nothing Day, det lättar på vårt samvete och när det är över kör vi på igen. Vi behöver inte ta vårt ansvar och radikalt ändra på vår livsstil, för det vill vi ändå inte. Att företag dessutom unyttjar timmen för smart marknadsföring av sina produkter känns väldigt olustigt. Jag bryr mig faktiskt inte om Earth Hour och det tycker jag heller inte att du ska göra.

Fria Tidningen
Jonas hållbara blogg
Västerbottens Kuriren

4 kommentarer:

  1. Jag förstår din tanke, om samvetet och brist på fortsatt andring. Men förhoppningsvis kan detta jippo får några att tänka till och kanske börja ändra sina vanor. Jag tänker släcka ner, men det är en del i mina nya vanor, och jag tänker fortsätta släcka ner varje vecka.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att det får människor att tänka till lite, men jag är en hopplös cyniker och tror inte riktigt det hjälper. Men som sagt jag hoppas du har rätt.

    Såg för några minuter sedan att det är kvalmatch i fotboll på tv:n ikväll. Tror inte svensken avstår sin fotboll...

    SvaraRadera
  3. Jag är uppväxt med föräldrar som tjatade på mig att släcka när jag lämnade rummet. Nu blir jag själv rabiat när badrummet lyser trots att ingen är där.. 12-åringen har börjat likadant.
    Eller när någon står och håller upp kylskåpsdörren.. Eller tvättar TRE plagg i en tvättmaskin. Puh. En gör så gott en kan, men man borde så klart göra mer.

    SvaraRadera
  4. Det tycker jag är bra! Då har du det i åtanke alla dagar och inte bara på en dag som Earth Hour för att sedan "glömma" bort det.

    SvaraRadera